Winterzwemmen en snowkiten - Team Wilco Van Rooijen

In februari 2017 ging ik winterzwemmen met Ewout Staartjes. Hij is winterzwem instructeur/ Tibetaanse yogadocent en initiatiefnemer. Ewout Staartjes maakte in 2004 in Siberiƫ kennis met de tradities van jezelf aansterken met koud water. Onder indruk van deze oude krachtige gezondheidsmethode is hij in Nederland gaan winterzwemmen en is hij vele malen in Rusland en Siberie geweest om daar kennis en ervaring op te doen bij z.g. Walrusclubs. Winterzwemmen heeft Ewout genezen van een chronische herpes infectie, waar de reguliere geneeskunde geen antwoord op had.

Ik ging vooral voor de ervaring en de ultieme gezondheidstraining. Er bestaat namelijk geen enkele oefening ter wereld die zoveel positieve effecten heeft op je lichaam in een kleine minuut tijd.
Nadat mijn vrouw Heleen al een jaar eerder met deze waanzinnige ervaring was thuis gekomen vanuit Rusland moest ik het ook ervaren! Laat je overtuigen door de volgende video!

Na wat trainingen en workshops begon mijn avontuur in Rusland. Naast mijn winterzwem ervaringen en koude lucht douches in de open natuur gebruikte ik de tijd om te snowkiten. Dit is vliegeren op ski’s over bijvoorbeeld een bevroren meer en de omgeving leende zich uitstekend. Deze training snowkiten kwam mij weer goed van pas i.v.m de voorbereidingen op onze expeditie Clean2Antarctica naar de Zuidpool in dec 2017/jan 2018.