A WORLD FIRST SOLAR EXPEDITION TO THE LAST PRISTINE CONTINENT

Next Expedition?

2048Antarctica: “The journey to our last pristine continent Antarctica, Terra Incognita”!

A WORLD FIRST EXPEDITION BEYOND ADVENTURE

Het Idee
Team Wilco gaat met een zelf bedacht, ontworpen en gebouwd onderzoeksvoertuig, volledig aangedreven op zonne-energie op- en neer 2300km naar de Geografische Zuidpool rijden. Dit in volledige autonomie zonder hulp van buitenaf. De expeditie zal een testcase zijn om daarna de volgende stap te maken: autonoom wetenschappelijk onderzoek.

Co-creatie
Het ultieme onderzoeksvoertuig wordt gebouwd in co-creatie met ideeën en creativiteit die letterlijk de toekomst vormgeven! Het betreft niet voor niks een onderzoeksvoertuig dat in de toekomst autonoom en dus zelfsturend wetenschappelijk onderzoek gaat doen. Dit om met de nieuwe kennis van Antarctica de wereld slimmer en duurzamer te maken: ‘A WORLD FIRST EXPEDITION BEYOND ADVENTURE’!

Ervaringen
Samen met Marc Cornelissen bereikte Wilco al eerder de geografische Zuidpool in 2001. Samen werkte zij aan hun nieuwe gemeenschappelijke droom missie Antarctica. Op 30 april 2015 werd deze droom wreed verstoord door een tragische ongeval tijdens onderzoek op de Noordpool. Na een zware periode maar gesteund door Marc zijn gedachtegoed werd de draad weer opgepakt.

Statement
Dromen, durven, delen en DOEN: met als 2 nieuwe pijlers doorzetten en zo duurzaam als mogelijk. Dit keer gaat het er niet om als mens de natuur iets te bewijzen maar zoveel mogelijk in samenwerking met die natuur. Daarom van lineair denken naar cyclisch denken. Zo heeft de natuur het bedoelt weet Wilco uit eigen ervaringen. De natuur, Wilco zijn grootste inspiratiebron en mentor, is cyclisch.
En met de overvloed aan kennis die we met elkaar hebben kunnen we geweldige dingen doen. “BEYOND THE ADVENTURE”!

De Zuidpool
Niet voor niks gaan we bewust naar de Zuidpool. De Zuidpool ligt in het midden van Antarctica. Dit is ons laatste ongerepte continent van de wereld, 1,5x groter dan heel Europa! Het is ook de koudste (- 93 graden!) plek op aarde waar tevens orkaankrachten van meer dan 300 km/h voorkomen. Gemiddeld is het ook ons hoogste continent op aarde met 1800m.

Terra Incognita
Maar eigenlijk weten we nauwelijks iets van Antarctica en noemen we het Terra Incognita. Eigenlijk hoeven we niet naar Mars om wetenschappelijk onderzoek te doen. Antarctica leent zich bij uitstek uitstekend, als zeer extreem continent, om met elkaar internationaal onderzoek te doen.

Antarctisch Verdrag
Gelukkig hebben we al een Antarctisch verdrag. Daarin hebben we met elkaar afgesproken dat er bijvoorbeeld geen militaire missies mogen plaats vinden, er geen grondstoffen gedolven mogen worden en niemand er afval mag achter laten. Hoe mooi is dat! Dat zouden we in de rest van de wereld ook wel zo willen. En dat kan, als we echt willen en samenwerken. En dat is precies wat we doen met 2048Antarctica!

Filosophie 2048Antarctica
Door alle ‘Lessons Learned’ die Wilco opdeed in zijn expedities wereldwijd omarmt hij met zijn TeamWilco een filosophie die uit een aantal grondprincipes bestaan. Deze grondprincipes zijn de basis van een zelflerende en reflecterende organisatie:

1 – 2048Antarctica are about exploring the unknown, as exploring external en internal bounderies.

2 – 2048Antarctica add to nature law and natural cyclic processes, exploring natural intelligence, form and design.

3 – 2048Antarctica use proven technology, utilizing knowledge and creativity of the crowd.

4 – 2048Antarctica are about exploring leadership and cooperation while cherishing diversity and equivalency.

5 – 2048Antarctica make explorers rethink en reframe reality, thus co-creating by experiencing the unthinkable.

6 – 2048Antarctica are driven by imagination and faith, based upon wondering respect for life and its beauty.

7 – 2048Antarctica are beyond solely adventuring – they are journeys.

Het Basiskamp
Het Basiskamp is een fysieke locatie die symbool staat als springplank voor toekomstige ‘expedities’. Of je nu net als Wilco droomt over bergen/Antarctica of droomt over vernieuwing in het onderwijs. Of je droomt over andere ambities, samen gaan we vanuit ‘Het basiskamp’ van A naar B op weg. Samen maken we dromen waar. Dromen, durven, delen en DOEN!

Doe je mee? COOL TO BE PART OF IT!

Wilco