2048Antarctica

Centraal staat missie #2048Antarctica.

2048Antarctica: “The journey to our last pristine continent Antarctica, Terra Incognita”!

(lees hier hoe dit oorspronkelijke idee begon in 2009! Mission Antarctica 2048_history)

 

A WORLD FIRST EXPEDITION BEYOND ADVENTURE!

Statement
Dromen, durven, delen en DOEN: met als 2 nieuwe pijlers doorzetten en zo duurzaam als mogelijk. Dit keer gaat het er niet om als mens de natuur iets te bewijzen maar zoveel mogelijk in samenwerking met die natuur. Daarom van lineair denken naar cyclisch denken. Zo heeft de natuur het bedoelt weet Wilco uit eigen ervaringen. De natuur, Wilco zijn grootste inspiratiebron en mentor, is cyclisch.
En met de overvloed aan kennis die we met elkaar hebben kunnen we geweldige dingen doen. “BEYOND THE ADVENTURE”!

Het praktische idee
Met een studenten team TEAM POLAR van de Technische Universiteit Eindhoven ontwerpen en bouwen we het slimste autonome platvorm ooit. Volledig aangedreven op wind- en zonne-energie om onderzoek te doen op Antarctica. Dit voertuig staat symbool om duurzaam,  wetenschappelijk onderzoek te kunnen doen om een slimmere wereld te creëren. Dit onderzoek doen staat in lijn met de legacy van Marc Cornelissen en zijn ‘Cold Facts’

2048Antarctica
Antarctica is ons laatste ‘ongerepte’ continent. En het meest extreme. In temperatuur, in wind en niet in laatste plaats logistiek. Een internationaal verdrag zorgt er nu voor dat Antarctica nog van niemand is, tot 2048!

Spiegel
Antarctica is 1 van de 2 belangrijkste sensoren van de planeet. Antarctica smelt 3x sneller dan onze rekenkundige modellen aangeven. Wat gaan we anders doen?

2048 ideeën / initiatieven
Het ultieme platvorm bouwen in co-creatie met ideeën en creativiteit die letterlijk de groene toekomst vormgeeft! Maar #2048Antarctica gaat verder dan een platvorm/voertuig bouwen. Het doel is om d.m.v samenwerkingen en #kennisdelen op elk denkbaar gebied tot kruisbestuivingen te komen die tot slimme en dus groene inzichten zullen leiden. Gedreven door nieuwsgierigheid: ‘A WORLD FIRST EXPEDITION BEYOND ADVENTURE’!

The Climate Challenge – innovatieve expeditie
In 2021 gaan 3-4 teams op innovatie expeditie. Voor elk van deze teams worden 4 young professionals gerekruteerd i.s.w met STUDIO.WHY
Klaar voor de volgende stap in hun carrière en klaar om bedrijven en organisaties mee te nemen in de verandering die de wereld om ons heen nodig heeft. Elk team wordt dan ook gekoppeld aan een organisatie/bedrijf dat het team adopteert. (download pdf)

Inspiratie
In de kern van het succes gaat het om elkaar te inspireren en samen te werken. Als we elkaar vanuit nieuwsgierigheid d.m.v stortytelling kunnen inspireren kunnen we een groene toekomst creëren die weer in balans is. Een toekomst op de lange termijn en daarmee een toekomst voor de mens en de planeet. 

Ervaringen
We hebben elkaars ervaringen en inzichten nodig, praktisch en theoretisch. Alleen loop je sneller, maar samen kom je verder. Samen met Marc Cornelissen bereikte Wilco al eerder de geografische Zuidpool in 2001. Samen werkte zij aan hun nieuwe gemeenschappelijke droom missie 2048Antarctica.
De natuur is onze grote inspirator. Daar leerde wij onze belangrijkste levenslessen: TO INSPIRE – TO ENGAGE – TO SUSTAIN

Het Basiskamp
Het Basiskamp is het fysieke bedrijf in Voorst dat symbool staat als springplank voor toekomstige ‘expedities’. Samen gaan we vanuit ‘Het basiskamp’ van A naar B op weg. Stap voor stap maken we dromen waar. Dromen, durven, delen en DOEN!

Doe je mee? ENERGIZE & INSPIRE  EACHOTHER!

Wilco