droite6

Academy

We leven Alpinisme

Jarenlang droomde ik ervan. Grote expedities. Achtduizenders beklimmen. Al mijn beschikbare vrije tijd bracht ik door in de Alpen. Op zoek naar lastige en technische beklimmingen. Vallen en opstaan. Ervaring opdoen. Verslaafd. Onafscheidelijk van mijn klimmaatje Cas van de Gevel. Bijna als bezetenen bereidden we ons voor op het grotere werk. De achtduizenders. Ronald Naar gaf ons de kans! Wij durfden het niet te dromen. Maar Naar nam contact met ons op. Hij erkende en herkende een combinatie van talent, kracht en doorzettingsvermogen. De K2 en de Everest werden uiteindelijk overwonnen. Het kostte veel kracht en energie. Een onvergetelijk en uniek proces.

 

Wilco van Rooijen Academy

Nederland moet weer een rol van betekenis spelen in het voortbrengen van avonturiers, ontdekkingsreizigers en bergbeklimmers. Ik zie het als mijn verantwoordelijkheid en ambitie om de volgende generatie Nederlandse klimmers op de hoogste toppen van de wereld te brengen en Alpinisme weer op de kaart te zetten. Ook al ligt Nederland voor het grootste gedeelte onder de waterspiegel, klimtalenten zijn er zeker.

 

Wat is de Academy?

De Academy is een trainings-opleidingstraject van Team Wilco van Rooijen waarin 10-12 getalenteerde klimmers worden begeleid en opgeleid om in drie jaar op een ‘8000-er’ te staan. De opleiding start dit najaar 2014 met als doel om in 2016 met de eerste ‘lichting’ talenten op de top van een ‘8000-er’ te staan.

 

Haal het beste uit jezelf!

Om op dit niveau te kunnen presteren en om uiteindelijk zelfstandig op de hoogste toppen van de wereld te staan, is een gedegen mentale en fysieke voorbereiding en opleiding niet alleen relevant, maar onontbeerlijk. Vandaar de Wilco van Rooijen Academy.

 

We zijn op zoek naar jou!

Iemand die zijn grenzen wil verleggen en op de hoogste toppen van de wereld wil staan? Onderstaand vind je alvast een korte profielschets. Herken je jezelf hierin en heb je interesse? Dan gaan we graag in gesprek en bespreken we de mogelijkheden. Stuur een mail naar info@teamwilcovanrooijen.nl.

Profiel:

• Teamspeler (je gaat voor de top maar je kunt jezelf ook ondergeschikt maken).

• Ambitie om te groeien tot een expeditie/Himalaya klimmer van het hoogste niveau.

• De nodige tijd willen investeren voor het organiseren, reizen en klimmen.

• Uitstekende conditie zowel fysiek als mentaal.

• Ervaring in het maken van lange, liefst gecombineerde tochten rots/ijs (min 12 uur).

• Technische Alpine vaardigheden zowel rots als ijs.

• Ervaring in technische gecombineerde Alpen routes, min niveau D+.

• Ervaring in Noordwanden (in de Alpen) is een pré.

• Ervaring op grote hoogte is niet noodzakelijk.

 

De Wilco van Rooijen Academy wordt mede gefinancierd en mogelijk gemaakt door Wilco van Rooijen, Icebreaker, Macpac, Schöffel en Marvin & Miles.