NK toerskiën Zwitserland - Team Wilco Van Rooijen

Op zondag 26 maart was het Nederlands Kampioenschap Toerskiën in Disentis. Er waren 30 mannen en 6 vrouwen van de partij.

Als Nederlandse toerskiërs hadden we een eigen startvak met de Nederlandse driekleur. Als onderdeel van de Trofea Péz Ault gingen we met elkaar de strijd aan tijdens deze ultieme verticale uitdaging op ski’s.

We legden een parcours van 14,4 km af door de bergen. Uiteindelijk ​1.745 hoogtemeters stijgen en dalen ​(off-piste) op ski’s. In de meest steile delen ​worden de ski’s op de rugzak gebonden en verder geklommen. Na de afdaling moeten dan de stijgvellen weer onder de ski’s worden geplakt en de wedstrijd voortgezet. De wedstrijd vond plaats in het adembenemende landschap van Disentis. Een prachtig, rustig dal in Zwitserland. Zie hier de prachtige drone video.

Uiteindelijk stond deze training voor Meindert van de Heuvel, mij zelf en Erben Wennemars (die er deze keer niet bij kon zijn) in het teken van de voorbereidingen om mee te doen met de historische Patrouille des Glaciers in 2018.
Een loodzware wedstrijd van Zermatt naar Arolla naar Verbier te weten 53 km, +3994m en – 4090m hoogte verschil. Omgerekend komt dit neer op 110 km vlakke meters.