Over Wilco

Wilco van Rooijen

Wilco van Rooijen beroepsavonturier, gelouterd bergbeklimmer en poolreiziger. Wilco is één van de weinige beroepsavonturiers die Nederland rijk is en is de enige die de Explorers Grand Slam op zijn naam heeft geschreven. Hij bereikte als eerste Nederlander de drie ‘polen’ op eigen kracht. De geografische Noord- en Zuidpool en de hoogste ‘pool’, de Mount Everest, zonder extra zuurstof. Tevens beklom hij de Seven Summits, de zeven hoogste toppen op elk continent.
Wilco is onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Hoge toppen, diepe dalen
In 2008 bereikte Wilco met zijn team de top van de roemruchte K2. Terwijl het team zich opmaakte voor de afdaling van de top, voltrekt zich een ramp.

Als bergbeklimmer is Wilco op vele prachtige plekken in de wereld geweest. Keer op keer constateerde hij dat we vaak respectloos met de aarde omspringen. Dat we haar uitputten. Hij realiseerde zich dat dit grote consequenties voor die wereld heeft.

[framed_box style=”info”]Puur presteren, ‘by fair means’, uitgaan van je eigen kracht, de hoogste berg van de wereld, de 8850 meter hoge Mount Everest zonder extra zuurstof! “Dat is de meest pure en meest duurzame manier van klimmen, zonder doping die berg op” aldus Wilco.[/framed_box]

 Team Wilco van Rooijen

Met Team Wilco van Rooijen onderneemt Wilco projecten en expedities vanuit een heldere filosofie:  dromen, durven, delen, DOEN! Met deze expedities, verhalen en avonturen wil Wilco grenzen over, dromen waarmaken en mensen inspireren.  Maar ook bewustwording creëren en mensen inspireren duurzaam en respectvol met moeder aarde om te gaan. Team Wilco van Rooijen betrekt graag de jeugd bij duurzaamheid. Want wat is dat dan eigenlijk? Wat heb je eraan? Wat kan jij doen? Wat is duurzame energie? Met haar jeugdexpedities, verhalen en avonturen wil Team Wilco van Rooijen jeugd inspireren duurzaam en respectvol met de aarde om te gaan en hen te laten inzien hoe belangrijk de natuur is.

 

 

 

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 comment