A WORLD FIRST SOLAR EXPEDITION TO THE LAST PRISTINE CONTINENT

Next Expedition?
#Clean2Antarctica, met als belangrijkste boodschap:”de schoonste expeditie ooit”!

A WORLD FIRST SOLAR EXPEDITION TO THE LAST PRISTINE CONTINENT

Idee:
Team Wilco wil met een zelf geëngineerd voertuig, volledig aangedreven op zonne-energie op- en neer 2300km naar de Zuidpool rijden. Dit in autonomie zonder hulp van buitenaf.
De auto wordt gebouwd in co-creatie, o.a met de jeugd die met behulp van hun ideeën en creativiteit de toekomst vormgeven!

Statement:
Team Wilco bereikt de geografische Zuidpool met zijn motto:
Dromen, durven, delen en DOEN! met als 2 nieuwe pijlers doorzetten en zo duurzaam als mogelijk. Dit keer gaat het er niet om als mens de natuur iets te bewijzen maar zoveel mogelijk in samenwerking met die natuur. Daarom van lineair denken naar cyclisch denken. Zo heeft de natuur het bedoelt: natuurlijke processen zijn cyclisch.
Doe mee met: “de schoonste expeditie ooit!”

Het laatste ongerepte continent:
We rijden niet voor niks naar de Zuidpool. De Zuidpool ligt op het continent Antarctica. Dit is ons laatste ongerepte continent van de wereld. Antarctica is van niemand. We hebben gelukkig wel een Antarctisch verdrag. Daarin hebben we afgesproken dat er geen militaire missies mogen plaats vinden, er geen grondstoffen gedolven mogen worden en niemand er afval mag achter laten. Hoe mooi is dat! Dat zouden we in de rest van de wereld ook wel zo willen. En dat kan, als we echt willen. En dat gaan we doen op een inspirerende manier!

Next generation:
Wij en onze kinderen willen een schone aarde en een klimaat dat ervoor zorgt dat de aarde leefbaarder is en blijft. Daarom is het noodzakelijk slimmer om te gaan met moeder natuur. Laten we een voorbeeld aan de natuur nemen waarin alles cyclisch is en verandering de enige constante. Stoppen met het verbranden van onze grondstoffen. (want weg = weg en het komt nooit meer terug als grondstof)

Deze reis is een samenwerking tussen jeugd, particulieren, bedrijfsleven en overheden en stimuleert om in co-creatie met de overvloed aan kennis die we samen hebben tot ongekende oplossingen te komen. En iedereen kan meedoen want de wereld is van ons allemaal.
expeditie/ actie: jeugd
expeditie/ actie: overheden
expeditie/ actie: particulieren
expeditie/ actie: bedrijfsleven

Samengevat:
Wij laten zien dat het mogelijk is om puur op zonne- energie en door middel van Clean Technology een auto te bouwen gemaakt met de kennis van ons allemaal. Doe je mee? COOL TO BE PART OF IT!

Voor mee info, schrijf me via wilco@teamwilco.nl.