A WORLD FIRST EXPEDITION FOR ZERO WASTE AND CLEAN TECHNOLOGY

Next Expedition?
#Clean2Antarctica, met als belangrijkste boodschap:”de schoonste expeditie ooit”!

A WORLD FIRST EXPEDITION FOR ZERO WASTE AND CLEAN TECHNOLOGY

Idee:
Team Wilco wil met een zelf geëngineerd voertuig, volledig aangedreven op zonne-energie op- en neer 2300km naar de Zuidpool rijden. Dit in autonomie zonder hulp van buitenaf.
De auto wordt deels gebouwd van afvalplastic, opgehaald door de jeugd die met behulp van een 3D printer een stukje carrosserie printen met daarop hun boodschap aan de wereld!

Statement:
In januari 2018 bereikt Team Wilco de geografische Zuidpool met als boodschap:
2 pioniers, 2 werelden, 1 droom. Met een zelfontworpen voertuig aangedreven op zonne-energie, deels gemaakt uit afvalplastic rijden Edwin ter Velde en Wilco van Rooijen naar de Zuidpool. Doe mee met: “de schoonste expeditie ooit!”

Zero Waste:
We rijden niet voor niks naar de Zuidpool. De Zuidpool ligt op het continent Antarctica. Dit is ons laatste ongerepte continent van de wereld. Antarctica is van niemand. We hebben gelukkig wel een Antarctisch verdrag. Daarin hebben we afgesproken dat niemand geen afval mag achter laten. Hoe mooi is dat! Dat zouden we in de rest van de wereld ook wel zo willen. En dat kan, echter zullen we ons ‘gewoontegedrag’ moeten aanpassen. En dat gaan we doen op een inspirerende manier!

Next generation:
Onze kinderen willen een schone aarde en een klimaat dat ervoor zorgt dat de aarde leefbaarder is en blijft. Daarom is het noodzakelijk slimmer om te gaan met moeder natuur. Laten we net als de natuur circulair worden. Stoppen met het verbranden van onze grondstoffen. (of zoals Thomas Rau zegt: ‘het afval crematorium’)

Deze reis is een samenwerking tussen jeugd, particulieren, bedrijfsleven en overheden en stimuleert om over te gaan to Zero Waste en Clean Technology.
expeditie/ actie: jeugd
expeditie/ actie: overheden
expeditie/ actie: particulieren
expeditie/ actie: bedrijfsleven

Piloot en Co-piloot:
Samen zullen Edwin ter Velde en Wilco van Rooijen de Solar auto als team besturen, tevens zijn zij full-time ambassadeurs en worden continue gesupport door basiskamp Nederland.

Samengevat:
Wij laten zien dat het mogelijk is om puur op zonne- energie en door middel van Clean Technology een auto te bouwen deels gemaakt uit afval plastic. doe je mee? COOL TO BE PART OF IT!

Voor mee info, bezoek de website www.Clean2Antarctica.nl