Het Basiskamp

“Het Basiskamp: Een Springplank voor Expedities”!

Bergbeklimmer en avonturier Wilco van Rooijen opende onlangs zijn nieuwe inspirerende locatie Het Basiskamp, gelegen in de Gelderse Vallei van Nederland. Dit Basiskamp is letterlijk de plek waar strategische invullingen worden gegeven aan ideeën en ‘expedities’ van waaruit concreet vertrokken wordt.

Van Rooijen biedt met zijn Basiskamp ruimte aan mensen die groot durven dromen en visionair willen zijn. Een springplank om ideeën met lef door te kunnen zetten, vastberadenheid te tonen, tegenslag het hoofd te bieden en wederopstanding, progressie en succes waar te maken.

Zelf staat Van Rooijen weer aan de vooravond van een inspirerend en ambitieus avontuur dat ontstaan is en gemonitord wordt vanuit ‘Het Basiskamp’. In maart 2018 zal hij de op 2 na hoogste berg van de wereld, de Kanchenjunga (8586m) gaan beklimmen, samen met zijn trouwe klimmaat Cas van de Gevel in een internationaal team.

Door de wol geverfd weet Van Rooijen als geen ander wat er nodig is. Vastberaden werkt hij met zijn TeamWilco sinds 2009 aan zijn eigen oorspronkelijke idee en missie Antarctica 2048. Waarbij TeamWilco een onderzoeksvoertuig bouwt dat aangedreven op zonne energie op- en neer naar de Zuidpool gaat rijden. Dit om kennis op te halen en te delen voor een slimme wereld. Tot 2048 is er een internationaal verdrag wat Antarctica, ons laatste ongerepte continent, beschermd. Met deze missie hoopt Van Rooijen mensen/jeugd te inspireren om na 2048 het verdrag voort te zetten.

In zijn persoonlijke queeste deelt hij nog meer dan voorheen zijn kennis, visie en vastberadenheid in het opzetten van dergelijk grootse plannen en het leiden van expedities.
Zo is TeamWilco weer naar de tekentafel terug gegaan voor zijn missie Antarctica 2048-droom. Twee keer eerder is er een unieke en duurzame expeditiecampagne opgestart, maar om uiteenlopende redenen is deze intrinsieke droom nog niet tot werkelijkheid gekomen. De lessons learned in dit traject -maar ook bij diverse andere expedities- stelt Wilco uiteraard in zijn Basiskamp beschikbaar om ambities van ondernemers en/of dromers succesvol te maken.

Samengevat:
Het Basiskamp is een fysieke locatie die symbool staat als springplank voor toekomstige ‘expedities’. Juist als je niet precies weet hoe en wat, maar er heilig in gelooft meld je dan aan bij het basiskamp voor je persoonlijk ‘expeditie’.
Of je nu net als Wilco droomt over bergen/Antarctica of droomt over vernieuwing in het onderwijs. Of je droomt over efficiënter waterbeheer of je wilt op een andere manier van A naar B. Samen maken we dromen waar. Dromen, durven, delen en DOEN!