Wilco van Rooijen - Team Wilco Van Rooijen

Wilco van Rooijen

Wilco van Rooijen avonturier, gelouterd bergbeklimmer en poolreiziger. Wilco is de enige Nederlander die op eigen kracht en zonder extra zuurstof, de Seven Summits, de zeven hoogste toppen op elk continent heeft weten te schrijven. Hij bereikte ook als eerste Nederlander de drie ‘polen’ op eigen kracht. De geografische Noord- en Zuidpool en de hoogste ‘pool’, de Mount Everest. Wilco heeft tevens in 2008 de top van de roemruchte K2 bereikt. En is Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Puur presteren, ‘by fair means’, uitgaan van je eigen kracht, de hoogste berg van de wereld, de 8850 meter hoge Mount Everest zonder extra zuurstof! “Dat is de meest pure en meest duurzame manier van klimmen, zonder doping die berg op” aldus Wilco.

 

Wilco is één van de weinige beroepsavonturiers die Nederland rijk is en één van de weinig levende avonturiers met de 3 polen op zijn naam. Als bergbeklimmer is Wilco op vele prachtige plekken in de wereld geweest. Keer op keer constateerde hij dat we vaak respectloos met de aarde omspringen. Dat we haar uitputten. En hij realiseerde zich dat dit grote consequenties voor die wereld heeft. Vandaar dat Wilco met Team Wilco van Rooijen inzet op op het creëren van bewustwording.

Team Wilco van Rooijen

Team Wilco van Rooijen bestaat uit gedreven avonturiers met een heldere filosofie; Dromen, durven, delen, doen!. Met haar expedities wil Team Wilco van Rooijen bewustwording creëren en mensen inspireren duurzaam en respectvol met moeder aarde om te gaan. Team Wilco van Rooijen betrekt graag de jeugd bij duurzaamheid. Want wat is dat dan eigenlijk? Wat heb je eraan? Wat kan jij doen? Wat is duurzame energie? Met haar jeugdexpedities, verhalen en avonturen wil Team Wilco van Rooijen kinderen inspireren duurzaam en respectvol met de aarde om te gaan en hen te laten inzien hoe belangrijk de natuur is.