Wilco van Rooijen

Wilco van Rooijen

Wilco van Rooijen avonturier, gelouterd bergbeklimmer en poolreiziger. Wilco is de enige Nederlander die op eigen kracht en dus zonder extra zuurstof de Explorers Grand Slam voltooide.

Hij bereikte als eerste Nederlander de drie ‘polen’ op eigen kracht. De geografische Noord- en Zuidpool en de hoogste ‘pool’, de Mount Everest.
Tevens voltooide hij de Seven Summits, de zeven hoogste toppen op elk continent.
In 2008 bereikte hij met zijn team de top van de roemruchte K2.
Wilco is Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

[framed_box style=”info”]Puur presteren, ‘by fair means’, uitgaan van je eigen kracht, de hoogste berg van de wereld, de 8850 meter hoge Mount Everest zonder extra zuurstof! “Dat is de meest pure en meest duurzame manier van klimmen, zonder doping die berg op” aldus Wilco.[/framed_box]

Wilco is één van de weinige beroepsavonturiers die Nederland rijk is en één van de weinig levende avonturiers met de 3 polen op zijn naam. Als bergbeklimmer is Wilco op vele prachtige plekken in de wereld geweest. Keer op keer constateerde hij dat we vaak respectloos met de aarde omspringen. Dat we haar uitputten. En hij realiseerde zich dat dit grote consequenties voor die wereld heeft. Vandaar dat Wilco met Team Wilco van Rooijen inzet op op het creëren van bewustwording.

Team Wilco van Rooijen

Met Team Wilco van Rooijen onderneemt Wilco projecten en expedities vanuit een heldere filosofie:  dromen, durven, delen, DOEN! Met deze expedities, verhalen en avonturen wil Wilco grenzen over, dromen waarmaken en mensen inspireren.  Maar ook bewustwording creëren en mensen inspireren duurzaam en respectvol met moeder aarde om te gaan. Team Wilco van Rooijen betrekt graag de jeugd bij duurzaamheid. Want wat is dat dan eigenlijk? Wat heb je eraan? Wat kan jij doen? Wat is duurzame energie? Met jeugdexpedities, verhalen en avonturen wil Team Wilco van Rooijen met name jeugd inspireren respectvol met moeder natuur om te gaan omdat we maar 1 aarde hebben!

TO INSPIRE – TO ENGAGE – TO SUSTAIN

 

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 comment