Wilco van Rooijen

Wilco van Rooijen

Wilco van Rooijen avonturier, gelouterd bergbeklimmer en poolreiziger. Wilco is de enige Nederlander die op eigen kracht en dus zonder extra zuurstof de Explorers Grand Slam voltooide.

De Explorers Grand Slam is de internationale titel voor het bereiken van de zeven hoogste toppen op elk continent + het bereiken op eigen kracht van de Noord- en de Zuidpool.
In 2008 bereikte Wilco met zijn team de top van de roemruchte K2, The savage mountain.
Wilco is Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Puur presteren, ‘by fair means’, uitgaan van je eigen kracht, de hoogste berg van de wereld beklimmen, de 8850 meter hoge Mount Everest zonder extra zuurstof! “Dat is de meest pure en meest duurzame manier van klimmen, zonder doping die berg op” aldus Wilco.

“The job of an explorer is not to conquer the world, but to inspire!”

Als bergbeklimmer is Wilco op vele prachtige plekken in de wereld geweest. Keer op keer constateert hij dat we vaak respectloos met de aarde omspringen. Dat we haar uitputten. Dat is een doodlopende missie. Vandaar dat Wilco met Team Wilco van Rooijen inzet op het omdenken, het anders en slimmer doen. De bewustwording is er maar nu DOEN! “The call to action!”

Team Wilco van Rooijen

Met Team Wilco van Rooijen onderneemt Wilco projecten en expedities vanuit een heldere filosofie:  dromen, durven, delen, DOEN! Met deze expedities, verhalen en avonturen wil Wilco grenzen over, dromen waarmaken en mensen inspireren.  Maar ook bewustwording creëren en mensen inspireren duurzaam en respectvol met hun eigen natuur om te gaan. Team Wilco van Rooijen betrekt graag de jeugd bij duurzaamheid. Want wat is dat dan eigenlijk? Wat heb je eraan? Wat kan jij doen? Wat is leven vanuit een hoger doel? Met jeugdexpedities, verhalen en avonturen wil Team Wilco van Rooijen met name jeugd laten ervaren dat we volledig afhankelijk zijn van moeder natuur en maar 1 aarde hebben!

TO INSPIRE – TO ENGAGE – TO SUSTAIN