11 dec The Walk 2022

Actie in de taxi in de week van het klimaat: “Walk to save Antarctica”!

Op 11 december lopen we weer ons jaarlijkse event! Dit keer weer met zijn alle langs het Nederlandse strand waar de zeespiegel oprukt. Vanaf 10.00 uur verzamelen met een praatje Coastal Gym den Haag. zie ook het prog op: https://www.thewalk.nu/the-walk/
(eventueel kennis maken met de PULLKA sport www.pullka.com)

Optioneel bij terugkomst:
– Ontdekken van de Poolzaal en andere expedities (Museon-gebouw)
– De adembenemende film BBC Antarctica (grootbeeldfilmtheater in Omniversum-gebouw) om 17.00 uur, speciaal voor #TheWalk

Met zijn alle verzamelen we letterlijk onze wandelstappen tot de 8 miljard (aantal inwoners planeet). Teller staat nu op: 23.304.380 stappen. Oproep is om 15 tot 20 km te lopen met zijn alle. Voor de diehards 26 km (zie verderop in de tekst waarom 26)

Door deel te nemen aan The Walk worden we als individu bewust van deze dreigende situatie en tegelijkertijd van de eigen bijdrage aan een oplossing. Iedere deelnemer realiseert zich middels #TheWalk dat wijzelf het verschil kunnen maken door het eigen gedrag te veranderen en door in beweging te komen samen met anderen.

Het wandelen heeft een zeer positieve invloed op het functioneren van ons brein. Het stelt ons in staat creatiever na te denken en door samen te lopen kunnen we met elkaar in gesprek om onze ideeën te delen over de wereld wat ons oplossingen brengt.

We lopen ook ter nagedachtenis en ter voortzetting van de missie van onze overleden vrienden, Marc Cornelissen en Philip de Roo.

– Wist je dat Antarctica na 2048 mogelijk vogelvrij verklaard kan worden? We hebben dus nog 26 jaar ….

– Wist je dat Antarctica al 6x harder smelt dan onze wetenschappelijke modellen aangeven…..

– Wist je dat als Antarctica geheel zou smelten de zeespiegel wereldwijd met 53 meter stijgt!

– Wist je dat 90% van onze totale zoetwater voorraad ligt opgeslagen op Antarctica……

– Wist je dat onze kustlijn rond 2100 aan de Utrechtse heuvelrug ligt als we zo door gaan…..

Kortom meld je aan en loop mee blijf op de hoogte.
https://www.thewalk.nu/deelnemen/