Alles valt op zijn plek, expeditie verlengd.

Na het besluit van ons Team om onze missie (met de impact die we willen bereiken) voorop te stellen hebben we de uiteindelijke expeditie verlengd.

Expeditie 2024
In juli 2024 beginnen we op de rivieren in Europa. We gaan letterlijk van de ‘Summit to the Sea’ roeien. Dus te beginnen op een berg in Zwitserland, via de gletsjers naar de Rijn. En dus zullen we in juli 2024 vanaf Basel roeien naar Rotterdam, een afstand van 850 kilometer. Naar de bron van het water in de bergen zullen we klimmen.

 

Expeditie 2025
In mei/juni 2025 zullen we de omgekeerde weg afleggen van de ‘Sea to the Summit’ afleggen. Te weten van Monterey (onder San Francisco) naar Hawaï. Een afstand van 4500 km in 6 tot 8 weken, in shifts van 2 uur op, 2 uur af.

 

Impact
Dat klinkt makkelijk zo’n ‘change of plans’ maar het heeft uiteraard een enorme impact. Iedereen van ons maakt plannen en in mijn geval heb ik een expeditie naar mijn droomberg de Kanchenjunga (8586m) in 2025 toegezegd met mijn beste klimmaatje Cas van de Gevel. Het doet mij pijn om dit soort afspraken niet na te komen. Daarbij komt nog eens dat ook mijn zoon Teun in mei 2025 eind examen HAVO doet op de Vrije School.

Maar ook voor de rest van de Teamleden heeft het grote impact. Zo heeft Sara ver gevorderde plannen om in de Alpen te gaan wonen zodat ze haar droom kan leven om heel veel prachtige 4000-ers te willen beklimmen.

Maar gelukkig kunnen we  er wat nachten over slapen en zijn we blijkbaar zo gecommitteerd aan het project ‘roeien voor waterbewustzijn’ dat we het ervoor over hebben om al onze toekomstplannen ervoor te willen opschuiven.

Terug naar de tekentafel
Het grote voordeel van ons moedige besluit is dat we een hele nieuwe planning kunnen maken waarin er ook weer tijd is voor andere ambities die ondergesneeuwd waren door de tijdsdruk.