Breng je stem uit! Help!

Beste ‘watergebruikers’!

We kunnen niet zonder genoeg (schoon)drinkwater. En we hebben geen vervanging voor ons drinkwater. Daarom hebben we elkaar (keihard)nodig. Nu, de komende jaren en in de toerkomst. Wil je daarom onze missie steunen? Team Ocean

Als je op ons stemt (klik op VOORbeeld 2024) maak je het mogelijk dat we o.a een lespakket kunnen ontwikkelen met o.a #YoungImpact

We gaan met een team van 4 de oceaan over roeien. Van de westkust van Amerika naar Hawaii. Twee uur op, twee uur af, 6-8 weken lang non stop.

Niet om een top sportprestatie neer te zetten. Maar om bewustzijn te creëren op een ontzettend belangrijk onderwerp: (schoon)drinkwater.

Wist je dat: – water nodig is voor iedere vorm van leven op aarde en wij zelf uit 65% uit water bestaan – slecht 2% van al het water op aarde zoet water is – alleen 10% daar weer van beschikbaar voor de mens. En in 2040 er al bijna geen gletsjers in de Alpen meer over zijn (waar nu veel drinkwater vandaan komt, onze rivieren)

Dit is geen “ver van je bed show”: – van de 129 liter die wij per dag per persoon verbruiken, gebruiken we maar 5% voor consumptie – de rest spoelen we o.a door de WC of via de douche weg.

Ons water is vaak verontreinigd met medicijnresten , pesticiden, hormonen etc. Dit raakt onze gezondheid en welzijn. En techniek (filteren) is slechts een deel van de oplossing. We zullen ons gedrag moeten aanpassen. Daar ligt de oplossing.

Dat willen we bereiken op een positieve manier met deze missie. Eerst aandacht vragen (tijdens onze oceaan expeditie gebruiken wij slechts 6 liter drinkwater per dag1!) en dan impact maken door o.a een (internationaal) lespakket voor zowel basisschool leerlingen als voortgezet onderwijs te ontwikkelen met onze partner Young Impact.

Zodat onze jeugd het voorbeeld kan worden. Zodat zij met meer kennis over water en het verantwoord gebruik ervan een grote bijdrage kunnen leveren aan een wereldwijd vraagstuk.

Wat vraag ik jou: Om je stem uit te brengen op dit project van Team Ocean in de VOORbeeld Verkiezing.

P.S: Je kunt ons komen bezoeken op 11 juli in Rotterdam! Daar komen we aan nadat we 850 km de Rijn vanuit de Alpen hebben afgeroeid. Van de bron naar de zee.

Mocht je vragen hebben, schroom niet om mij of ons te contacten! 😉

Breng HIER je stem uit!