GPS afhankelijkheid (expedities)

In het Chemie Magazine van de Koninklijke Vereniging van de Nederlandse chemie Industrie (mrt 2019) een o.a interview met mij over hoe belangrijk/ levensreddend een GPS kan zijn. Ik wist zelf niet dat dit stuk techniek in zijn precisie weer afhankelijk was van het natuur element Cesium 55. Blijkbaar is de trillings frequentie nogal nauwkeurig om onze atoom klokken gelijk te laten lopen. We staan er niet meer bij stil hoe afhankelijk we eigenlijk zijn van een GPS. Zonder de GPS hadden we in 1997 nooit de Noordpool gevonden (89º59’59”).

Zonder de GPS functie op onze satelliet telefoon had mijn webmaster Maarten van Eck me nooit kunnen traceren op de K2.

Met GPS waren we in 1990 nooit verdwaald geraakt in de Sahara van Afrika. (lees mijn boek Naar Nieuwe Hoogte (https://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/team-wilco-van-rooijen/a-53008076/boeken-dvd-s/naar-nieuwe-hoogte-boek-dvd/)

Afijn, wat een geluk dat het er is!