Herman Plugge award

Afgelopen zondag een bijzonder feestje in het Kasteel van Woerden met klimmers. Het feestje van #hermanplugge, de #expeditieleider van de beruchte Mount Everest expeditie in 1984. Naar hem is de enige échte bergsport award vernoemt: de Herman Plugge trofee of te wel de Irish Coffee Award. Dit omdat na alle jaarlijkse presentaties van de klimprestaties per jaar bij hem thuis (max 10 min per klimteam) na middennacht Herman persoonlijk de Irish Coffee bereide. Herman een man op leeftijd maar nog steeds gepassioneerd klimmer was uiteraard de eregast! Samen met @NKBV Hoogtelijn #expeditieacademie
Alle winnaars van zowel de Irish Coffee Award als de No Guts No Glory en Engagement Award, van de afgelopen 22 jaar waren van de partij.
Ik heb zelf de award 3x mogen winnen. De eerste keer met Marc Cornelissen met onze #Antarctica expeditie. Als eerste (en enige)Nederlanders ski’s 2300km op- en neer naar de Zuidpool in 1999/2000 zónder bevoorrading. Daarna met Hans van der Meulen met onze #MountEverest beklimming zonder éxtra zuurstof, zonder Sherpa’s met zijn 2-en in 2002. En vervolgens in 2008 met de beklimming van de #K2 zonder éxtra zuurstof, hoogtedragers waarbij we ook de route zelf hebben aangelegd over de #Cesen route.
Wat mooi en gedenkwaardig was was dat er ook aandacht was voor de klimmers/avonturiers/grensverleggers die niet meer onder ons zijn. Ik vertelde over onze vriend en teamgenoot #GerMcDonnell die omkwam op de K2 nadat hij andere klimmers probeerde te redden tijdens de tragedie in 2008. Dat we hem jaarlijks op 2 augustus herdenken met zijn familie/vriendin en dat je pas dood bent als vergeten wordt. Voor mij is Ger er nog altijd.
En dan mijn vriend, inspirator en mentor Marc Cornelissen, over zijn nalatenschap en nieuwe initiatieven die uit zijn naam ontstonden. Eigenlijk hun naam want Marc was samen met onze dierbare vriend Philip de Roo. Samen verongelukte ze in het Noordpool gebied tijdens onderzoek doen naar klimmaat verandering ism #ESA, #NASA #WNF en tal van andere partners.
Uit de naam van Marc & Philip zijn we in 2020 The WALK gestart.
We lopen op 25 juni 2022 op alle 7 continenten tegelijk ter bescherming van het nu nog ‘vrije’ Antarctica. Het laatste ongerepte continent dat symbool staat voor de klimaatsituatie over de gehele wereld. Door samen stappen te verzamelen, zetten we ons in voor de bescherming van onze aarde. Het doel is om 7 miljard stappen, gezet door 7 miljard inwoners, te verzamelen en te overhandigen aan de Verenigde Naties. De tijd dringt, nog maar 26 jaar te gaan. Daarom nodigen wij jou dit jaar uit om ook op deze dag stappen te zetten en samen grote impact te maken! Meld je aan en wandel mee vanuit Breda of in jouw woonplaats.
(PS: op de foto rechts Herman Plugge, links #DavidBucci, kon zelf geen foto meer vinden 😅)