Oproep #2048Antarctica

Een zeer interessant artikel in Trouw over de mogelijke #toekomst van Antarctica. Hoe de Chinezen en de Russen Antarctica willen gebruiken, exploiteren … het laatste ongerepte continent waar we zo afhankelijk van zijn. (bron: onder aan deze pagina)

70%-90% van onze totale zoetwater voorraad ligt daar opgeslagen in de vorm van ijs. Dat is ons echte goud van de wereld. We weten dat er ‘iets’ mee aan de hand is. Het smelt namelijk al 6x harder dan onze wetenschappelijke modellen aangeven. Als we ons dan beseffen dat de zeespiegel met 58 meter! stijgt als al het ijs is gesmolten dan zou je toch zeggen dat dit een hele duidelijke oproep is om een slimmere wereld met elkaar te creëren.

Als we het niet zouden weten maar door onze overvloed aan kennis is het géén kwestie van nog méér onderzoek, maar de kennis die we hebben te delen! Dan gaat de wereld ‘vliegen’ i.p.v sterven. En met sterven bedoel ik de mensen die hier nog maar o zo kort verblijven. De planeet overleeft wél, al is die totaal uitgeput en onleefbaar. Echter wanneer gaan we ook daadwerkelijk handelen naar onze kennis/inzichten?

Of is het toch gewoon allemaal (geo)politiek? Toch begint het bij JOU en mij.

Met studenten aan de Technische Universiteit Eindhoven werken we bevlogen aan het slimste autonome platvorm ooit (noem het een wetenschappelijk onderzoeksvoertuig) om onderzoek te doen op Antarctica. Uiteraard delen we de kennis! Lees meer op https://www.teamwilcovanrooijen.nl/2048expeditions/

Daarnaast werken we met een bevlogen team aan inspirerende initiatieven. Zo is het initiatief ‘The Walk’ (https://www.thewalk.nu/)
Op 19 april 2020 lopen we 28 km (nog 28 jaar naar 2048) over het strand in Scheveningen/ Den Haag. Dit gaan we elk jaar herhalen en zo wordt de afstand steeds korter. Uiteraard mag je nu ook al meelopen, al doe je maar een stukje. Om elkaar te inspireren want we hebben ideeën genoeg!

Bron: https://www.trouw.nl/verdieping/hoe-china-aast-op-de-zuidpool-en-het-westen-met-argusogen-toekijkt~b0689c90/?referer=https%3A%2F%2Fwww.ecosia.org%2F