Persbericht: presentatie Team Ocean

PERSBERICHT

TEAM OCEAN
www.teamocean.nl
teamocean24@gmail.com

4 december 2023

Op 10 december zal Team Ocean zich presenteren tijdens het event van The Walk in de Kennemerduinen. In mei 2024 steken deze vier avonturiers per roeiboot de Pacific Ocean over. Ze hebben als missie de wereld bewuster te maken van haar omgang en het gebruik van ons schaarse zoetwater.

ONTMOET DE AVONTURIERS VAN TEAM OCEAN
Het gemengde team bestaat uit Bela Evers, Bram Meyer, Sara Eenhoorn en Wilco van Rooijen. Allen gelouterde avonturiers, van bergbeklimmers tot oceaanroeiers. 
Zo is Wilco de bekendste bergbeklimmer van Nederland en Bela Evers roeide al eerder de Atlantische Oceaan over. Roeien op de Pacific is ‘next level’ ivm stromingen en temperaturen daarbij zijn ze ‘independent’. Dus geen volgboten.

Team Ocean roeit van San Francisco naar Hawaï, 4500 km in shifts van 2 uur op, 2 uur af en dat 24 uur per dag zo’n 6 tot 8 weken lang. Daarna beklimmen ze de hoogste berg van de wereld op Hawaï. Als tenminste vanaf de zeebodem van de oceaan rekent.

AQUAWEARENESS; bewust zijn van ons water
De missie van Team Ocean is om bewustzijn rondom ons watergebruik te creëren, wij noemen dat AQUAWARENESS. Water betekent leven; slechts 2,5% van al het water op aarde is zoetwater. En als mens bestaan we voor 60 procent uit water. Toch zijn wij ons onvoldoende bewust van onze afhankelijkheid van schoon drinkwater. Water heeft geen economische waarde voor ons, terwijl er geen alternatief voor bestaat. Op de oceaan zullen deze avonturiers de enorme afhankelijkheid van zoetwater zelf ervaren; zij zullen zelf drinkwater moeten maken. Dan ontdek je plots de waarde en energie die het kost.

THE WALK
Na de Perspresentatie lopen de avonturiers van Team Ocean mee met The Walk. Deze wandeling staat in het teken van Antarctica, en de smeltende ijskap die 90% van onze totale zoetwater voorraad herbergt. Zijn flora, fauna en grondstoffen zijn van onschatbare waarde voor een gezonde wereld. The Walk is daarom een uitstekend evenement om de Teamleden van Ocean beter te leren kennen!
De 4e jaarlijkse editie van The Walk vindt plaats op 10 december in de Kennemerduinen van Santpoort naar Overveen (16 km). www.thewalk.nu/deelnemen/

//einde persbericht

PERSPRESENTATIE TEAM OCEAN
Voorafgaand aan The Walk (10 december) is vanaf 10.00 uur een perspresentatie in Duin & Kruidberg Santpoort.
Adres: Duin- en Kruidbergerweg 60, 2071 LE Santpoort-Noord.

Voor vragen kunt u contact op nemen met Bela Evers (06-43110831, SaraEenhoorn (06-30646294 of Wilco van Rooijen (06-10283612)
Of volg ons op Insta, FB, LinkedIn: @TeamOcean

De pers is ook van harte uitgenodigd om mee te lopen en samen stappen te zetten voor Antarctica en ons waterbewustzijn. #Aquawareness

Origineel persbericht. Persbericht team ocean-2-1