Wilcoklimt4smilingfaces.nl

Persbericht: Wilcoklimt.4smilingfaces.nl

Uitdaging op topniveau! 19 maart

Wilco van Rooijen klimt naar de top van de Kanchenjunga (8586 m) in Nepal voor de kwetsbare kinderen in Nepal.

Poolreiziger, bergbeklimmer maar vooral inspirator, dat is Wilco die als enige Nederlander op eigen kracht, zonder zuurstof de zeven hoogste toppen op elk continent én de noordpool, zuidpool en hoogste pool heeft bereikt.
Zelf voorop lopen, leiderschap tonen en een voorbeeld zijn , dat is de rol die Wilco van nature op zich neemt. Zijn filosofie dromen, durven, delen en DOEN heeft hem steeds weer op plaatsen gebracht die ‘onbereikbaar’ zijn. Hij heeft ‘niets is onmogelijk’ waargemaakt en daarmee is hij een voorbeeld voor Kinderen die in Tegenwind op groeien in Nepal.
Hij vult de ‘lege’ rugzakjes van de kinderen met praktische oplossingen en
motiverende voorbeelden, die vooral in de dagelijkse praktijk voor hen kunnen werken. Wilco weet als geen ander om problemen op te lossen.
Doorzetten en doelen stellen, zijn naast omgaan met tegenwerking, armoede en onverwachte ontwikkelingen zoals aardbevingen, verlies van ouders of gehandicapt raken, van belang.
Hoe werk je samen, hoe durf je om hulp te vragen, hoe kom ik uit deze situatie?
Allemaal vragen waar ieder kind mee te maken heeft. Uitermate waardevolle tips van een man, die internationaal groot aanzien heeft. Hij blijft de kinderen ook na het halen van de top steunen, ze kunnen op hem rekenen. Wilco is ambassadeur van de Stichting Helping Hands 4 Smiling Faces, een stichting die zich inzet voor (wees)kinderen mét en zonder beperking In Nepal. Founder Tjitske Weersma uit Amersfoort is sinds 2008 onvermoeibaar en vrijwel anoniem bezig om zich in te zetten voor de kansarme kinderen en tieners. Wilco zal het pas door haar gerealiseerde boek ‘Opgroeien in Tegenwind’ meenemen naar 8586 m* hoogte en het bereiken van de top opdragen aan de kinderen van Nepal. Hij klimt iedere week voor een ander kind, de kinderen en zijn beklimming is te volgen op www.wilcoklimt4smilingfaces.nl Terug in Kathmandu zal van Rooijen op bezoek gaan bij de tehuizen, hij heeft voor alle kinderen een boek waaraan zij, samen met de professionele fotografen Ronnie Dankelman en Diana Putters, hebben meegewerkt.
De stichting Helping Hands 4 Smiling Faces is erg blij met de hulp van Wilco. Een veilige toekomst bieden aan bijna 150 kinderen in 3 tehuizen is een hele zware ‘beklimming’, waarbij de meer dan professionele hulp van de grootste klimmer van Nederland, het uitkomen van een droom is.
*Kanchenjunga (8586m), de op 2 na hoogste berg van de wereld.
(nooit eerder door een Ned beklommen en wereldwijd slechts 312x)
—————————————————————————————————————–
Noot voor de redactie:
Beschikbaar voor informatie zijn: Wilco van Rooijen (ambassadeur) 06 10 28 36 12, Tjitske Weersma (founder) 06 46 34 88 06, Ronnie Dankelman (Fotograaf)
06 54 36 35 26 Beeldmateriaal is op te vragen bij Tjitske Weersma.
Van ieder verkocht boek gaat 12,- euro naar de kinderen in Nepal. De verkoopprijs is 20,- euro
Het boek Opgroeien in Tegenwind is te bestellen op www.4smilingfaces.com

Persbericht om te downloaden: Wilcoklimt.4smilingfaces