Dag 24 – BC

Gelukkig vannacht er niet uitgeweest dankzij de Loperam. Gistermiddag begon het in eens dicht te trekken in BC en te sneeuwen. Het sneeuwde zelfs flink door. Voordat we naar bed gingen lag er een aardig pak sneeuw. Ik had te doen met de 2 verschillende teams die nu boven in kamp 4 zitten. Nims met 5 klanten en Imagine Nepal . Zij komen vanaf de Dhaulagiri en zijn geacclimatiseerd en zijn vandaag onderweg naar de top. Ik kom het me moeilijk voorstellen ook omdat het weerbericht aangeeft dat het elke middag gaat sneeuwen. Maar toen we vanochtend opstonden was het blue sky. Met de verrekijker konden we de klimmers 3000m hogerop gadeslaan. Het lijkt erop dat ze midden in de nacht begonnen zijn maar verkeerd geklommen zijn. Want het spoor komt ergens naar beneden en gaat verder naar links weer omhoog het uiteindelijke couloir in. Het is nu dus alsof ze om 7.00u in de morgen vertrokken zijn. Het betreft zo’n 18 klimmers. Grofweg zou het betekenen dat ze rond 19.00u op de top staan in het donker en dan moeten ze de 1000 hoogtemeters nog weer helemaal afdalen. Dat wordt een pittige nacht. Opgeteld bij de uren verkeerd geklommen route betekend het mijn inziens dat er een aantal mensen grote problemen kunnen krijgen. We hopen maar op het beste en dat ze donders goed weten wat ze doen. Er staat weinig wind dat is het goede nieuws.
Overdag is het prachtig weer maar net als gisteren trekt het rond 15.00u dicht en begint het aan het einde van de dag te sneeuwen.
Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om weer even een handdouche te nemen en mijn lijf lekker te wassen. Het ergste met de diarree ligt achter me en aangezien het de komende dagen niet echt goed weer wordt gaan Cas en ik morgen toch proberen om naar kamp 2 te komen qua acclimatisatie. Benieuwd hoe het zal gaan.