Een moeilijke beslissing

Een moeilijke beslissing durven nemen… ik heb het vaak over dingen durven doen, volgens mijn motto dromen-delen-durven-doen (dat zijn wel heel veel ‘d’s’ in 1 zin 😊). Tijdens mijn lezingen gebruik ik dit vaak en natuurlijk probeer ik er zelf ook zoveel mogelijk naar te leven. Niet altijd makkelijk, dat bleek weer.

Afgelopen donderdag zijn Cas en ik tot 7,800 meter geklommen. Het idee was de top, maar we zijn in het donker verkeerd geklommen. Het is moeilijk navigeren zonder maan. Daarbij kwam dat ik problemen met mijn voeten had, Cas zijn vingertop bevroren was en we merkten dat we kracht tekortkwamen. Dus, een moeilijke beslissing genomen: tijd om om te keren. Op de terugweg hebben we in elk kamp een powernap gedaan en kwamen uiteindelijk ’s avonds weer in ons basiskamp aan.

Nu tijd om te rusten, wassen, veel eten en weer aansterken. Teleurstelling mengt zich met blijheid maar we kijken vooral vooruit; op naar onze volgende toppoging!

Helaas ontvingen we ook het verdrietige bericht dat een Indiaase klimmer tijdens de afdaling overleden is. Wij hebben deze inspirerende man ontmoet, hebben koffie gedronken en geluncht met hem terwijl we wachtten op beter weer voor de helicopter vlucht naar de Kanchenjunga. Onze gedachten gaan uit naar zijn teamleden, zijn familie en vrienden.