Maandag 28 april 2e trekkingsdag

2e trekkingsdag – Thulo Syabru à Shin Gompa

Vanochtend omstreeks 6.00u uit de veren voor de tweede trekkingsdag. Er werd ons een royaal ontbijt voorgeschoteld. Diverse soorten pannenkoeken, porridge… voor ieder wat wils. Goed begin van de dag! Met een volle buik gingen we vol goede moed op weg vanuit Thulo Syabru (2.200m) richting Shin Gompa. Het prachtige weer en dito omgeving zorgde bij eenieder voor goed humeur. Voor sommige onder ons was het een perfectie remedie voor het verwerken van de zware nederlaag van de avond ervoor met het spelletje ‘weerwolven’. Ik had me hier wijselijk van onthouden, tactisch gezien was het verstandig om vroeg onder de wol te kruipen. Ook het feit dat mijn buikinhoud niet op al te vaste wijze mijn lichaam verliet deed mij tot dit besluit komen.

Lekker geslapen… check
Goed ontbijt… check

Terug naar de trekking van vandaag! Deze etappe stond in het teken van een mooie stijging (ruim 1 km), rododendron bossen, prachtige vergezichten, goede groepssfeer. Alle ingrediënten voor een perfecte dag. Rond de 2600m hadden we de eerste stop, water bijtanken, zonnen crème smeren en hergroeperen. Ook indrukwekkend om te zien hoe onze dragers met de zware lading, ca. 25 à 30kg per persoon!!, voor ons in de weer zijn… RESPECT. Het is ook fantastisch om te zien hoe de groepsdynamiek ontwikkelt gedurende de eerste dagen. Veel persoonlijkheden met 1 ding in common… de bergen. Leuke gesprekken, geouwehoer, verschil van inzichten, dat alles gebundeld met een hoop humor en relativering. Alles komt aan bod. Eén van de deelnemers, Evert, vertelt honderduit over het weer en de politiek, wandelende encyclopedie op die gebieden… ben benieuwd naar zijn andere kennisvlakken.

Carmen, de Spaanse vriendin van Cas, springt in het gehoor door het leuke uitspreken van onze ‘Hollandse’… Ugo, Hijs ook haar openheid over haar maandelijkse ongemakken maken haar tot een goed gezelschap. She fits in!

Een ruime halve kilometer hoger bevond zich de pauzeplek. Colaatje voor het gestel, warme maaltijd voor de energie en een stoeltje voor de rust. Na de pauze met, weer, goed eten. Trokken we de bossen in, redelijk vlak parcours naar de eindbestemming van vandaag op 3.250m. Prachtig hoe de zon de bloemen van rododendron BOMEN oplicht in de bossen! Mooie plaatjes kunnen schieten. Onze cameraman, Frank Moll, heeft ook weer heel wat mooie beelden kunnen maken. Af en toe waren er wat retakes nodig… dus weer teruglopen, spontaan weer voor de camera door, voor de derde maal… De tweede stint van vandaag was aanzienlijk makkelijker dan het eerste deel. Na een dik uur was de eindbestemming bereikt, The Yak and Nak Hotel.

Bij laatstgenoemde zit ik nu op een bankje met een oerdegelijke laptop dit verslagje te dichten. Af en toe wegdromend met een blik op de prachtige bergen om me heen. Voelt fijn dat ik hier ‘mag’ zijn, I feel blessed.

Op naar morgen en de dagen erna… zin in!!!

Bart van den Berkmortel